Odebírejte naše novinky a získejte slevu 100 Kč při prvním nákupu nad 1000 Kč!

Kotvičník zemní a jeho přínos organismu

Kotvičník zemní, latinským názvem Tribulus terrestris je rostlina, která má mnoho blahodárných vlivů na organismus. Je spojen především s podporou sexuality, libida a výkonnosti, a ne nadarmo dostal přezdívku rostlinná viagra. I to je jeden z důvodů, proč je v dnešní době tolik oblíbený. Jeho popularita dokonce nadále roste a najde se velká spousta obyčejných lidí, ale i zapálených sportovců, co už kotvičník zemní pro podporu svého těla využívají. Je však nápomocný také v dalších oblastech. Jestliže si zvolíte kvalitní produkt, může být kotvičník skvělým pomocníkem při řešení některých neduhů. V tomto článku si tedy můžete přečíst vše o kotvičníku zemním, dozvíte se, jak tato nenápadná rostlinka vypadá, co obsahuje tak příznivého a proč je často vychvalovaná.

Kde kotvičník roste a jak vypadá?

Původem pochází tribulus terrestris (kotvičník zemní) z asijské oblasti. Konkrétně to je Čína a Japonsko, kde kotvičník velmi hojně roste ve svém přirozeném prostředí a již od pradávna je používán zdejšími léčiteli v tradičních medicínách. Odtud se rozšířil téměř do celého světa. Kotvičník potřebuje pro svůj růst určité teplotní podmínky a klima. Je možné ho pěstovat rovněž u nás, ale nebude nikdy dosahovat takové kvality. Z evropské části má kotvičník zemní vhodné podmínky pro růst zejména v Bulharsku.

 

157615002_s

Jak už bylo řečeno, kotvičník zemní je snadno přehlédnutelná bylina, která je výraznější až během svého květenství. Je to jednoletá poléhavá rostlina z čeledi kacibovitých. Dorůstá se do velikosti kolem 60 cm, má řapíkaté listy a sytě žluté květy. Plody na sobě mají ostny a vzhledem připomínají kotvu – odtud se vzal i název kotvičník. Cennou částí je však také kořen. Ten spolu s plody obsahuje největší kvantum aktivních látek.

Jaké jsou v kotvičníku zemním aktivní složky?

V kotvičníku je celá škála látek, které umí být velice přínosné pro naše tělo. Obsahuje steroidní saponiny, flavonoidy, alkaloidy, třísloviny, aminokyseliny a proteiny. Každá ze složek má svůj vlastní efekt pro zdraví, nicméně spolu tvoří zajímavý komplex, jež funguje ještě o něco lépe. Jedna látka ovšem vyčnívá a je o něco důležitější než ty ostatní, a to obzvlášť pokud vybíráme produkt. Nejvýznamnější složkou jsou totiž sterodiní saponiny. Ty stojí za hlavními schopnostmi tribulusu.

Steroidní saponiny jsou rostlinné glykosidy a v kotvičníku jich nalezneme hned několik. Jde o tribestin, prototribestin, dioscin, diosgenin a protodioscin. V ideálním doplňku by saponinů mělo být kolem 90 %, v případě samotného protodioscinu pak 50 %. To nám nabízí zejména různé extrakty v kapslích. Ovšem je potřeba sledovat také kolik miligramů kotvičníku se nachází v jedné kapsli – to by mělo být 500 mg, případně čím více, tím lépe.

 

133675210_s

Jaké části organismu dokáže kotvičník zemní podpořit?

Kotvičník zemní je vhodný jak pro muže, tak pro ženy a v obou variantách povzbuzuje sexuální zdraví, libido a plodnost. U mužů zvyšuje hladinu testosteronu a zlepšuje kvalitu spermií. U žen podporuje správnou hormonální aktivitu a rovnováhu a v období klimakteria zmírňuje nepříjemné příznaky. To souvisí taktéž s efektem kotvičníku na kardiovaskulární systém, kdy přispívá k jeho správné funkci. Od toho se odvíjí správné prokrvení pohlavních orgánů. Dále má pozitivní vliv na močovou soustavu včetně ledvin, játra, hladinu cholesterolu a cukru v krvi a chová se protizánětlivě. Velký význam má i pro sportovce, protože podněcuje budování svalové hmoty, nárůst síly a urychluje regeneraci po náročných výkonech.  

Pokud chcete využít prospěšných vlastností kotvičníku zemního, vybírejte takové doplňky stravy, jež mají deklarované množství celkových saponinů nebo protodioscinu. Jen pokud budete užívat kvalitní produkt, vytěžíte z kotvičníku zemního to nejlepší.

 

Kotvičník zemní (Tribulus terrestris) v organismu podporuje:

  • Pohlavní orgány a hormonální aktivitu
  • Normální funkci močové soustavy (močení)
  • Zdraví úst a dásní
  • Normální stav pokožky

 

Na GoldenNature.cz doporučujeme:

Golden Nature kotvičník zemní 90

 

 Jeden z nejoblíbenějších produktů Golden Nature Kotvičník zemní s deklarovaným obsahem steroidních saponinů 90% v akčním balení 2+1.

 

 

 

kotvičník zemní exclusive +tablety-web 800px

 

Golden Nature Exclusive Kotvičník zemní je vylepšenou variantou kotvičníku s přidaným zinkem v chelatové vazbě a selenem v patentované formě lalmin.

Zpět do obchodu